Kijk eens naar de structuur en de processen van uw organisatie. Zijn ze ontworpen met het oog op succes? Wat heb je geleerd van de Covid-19 crisis? Zijn ze wendbaar genoeg om voortdurend mee te veranderen met de voorkeuren en wensen van uw klanten? Met andere woorden: wat is de volgende stap die u kan zetten naar uitmuntendheid? Gebruik het EFQM Excellence Model om te beoordelen welk niveau van uitmuntendheid uw organisatie vandaag zou behalen. En pas het dan toe als een routeplanner naar een duurzame en succesvolle toekomst.
Het EFQM-model: uw routeplanner voor uitmuntende resultaten
Het EFQM-model is het meest gebruikte managementmodel ter wereld. Organisaties van elke omvang, sector of industrie kunnen ermee aan de slag om hun eigen niveau van uitmuntendheid te beoordelen en om een route uit te tekenen naar betere resultaten.
Waarom het EFQM-model zo goed werkt?
– Het is diepgravend en holistisch. Op die manier geeft het organisaties inzicht in hun bestaansreden, leiderschap, bedrijfsstrategie, bedrijfscultuur, partnerschappen, leveranciers en interne processen.
– Het helpt u om uw relaties met stakeholders in kaart te brengen en uw organisatie te zien als een dynamisch onderdeel van een ruimer ecosysteem.
– Het biedt een objectieve kijk op de werkwijzes en resultaten van uw organisaties en vertrekt daarvoor vanuit uw eigen bestaansreden en missie. Zo krijgt u inzicht in de belangrijkste sterktes en uitdagingen van uw bedrijf.
Maar werkt dit ook in de praktijk?
Laten we eens gaan kijken wat de impact van het EFQM-model was voor de volgende bedrijven:
Case Study 1 – BMW: “Het EFQM-model helpt ons te zorgen voor consistente afstemming, realisatie en resultaten (waarom, hoe en wat) en heeft impact op de gehele hele organisatie. Regelmatige zelf-assessments en extern assessments maken het mogelijk om de potentiele in kaart te brengen.” Dr. Robert Engelhorn, Directeur BMW-fabriek – München.
Case Study 2 – Bosch: “Het nieuwe model richt zich nu ook op hoe organisaties hun organisatiecultuur koesteren en ontwikkelen. Naar mijn mening is het erg belangrijk omdat cultuur een enorme impact heeft op productiviteit, maar veel meer op innovatie en creativiteit.” Melanie Albrecht, Coördinator continu verbeteringsproces Bosch – Blaichach.
Case Study 3 – A-kwadraat: “EFQM zit ons als gegoten. Het voelt aan als een maatpak en niet als een keurslijf. Ten eerste omdat het een organisatie bekijkt als onderdeel van een ecosysteem. Ten tweede omdat het focust op leiderschap en organisatiecultuur. Ten derde omdat het een balans vindt tussen nu en straks. En ten slotte omdat het waardecreatie voor belanghebbenden vooropstelt.” Jan Boeckx, Directeur A-kwadraat – Turnhout.
Wil je meteen aan de slag met het EFQM-model, volg dan de EFQM Foundation training en krijg een basisinzicht in het nieuwe 2020 model. Tijdens 2 halve dagen gaan we samen online via Teams op een interactieve manier aan de slag met een beperkte groep van managers en verbeterprofessionals. (max. 12 personen)
Er zijn 2 opleidingen in mei. U kan kiezen welk het beste past, voormiddag of namiddag.
- Training 1 op voormiddag: 17 mei 2021 9:00 – 12:30 en op 18 mei 2021 9:00 – 12:00.
- Training 2 op namiddag: 25 mei 2021 13:00 – 16:30 en op 26 mei 2021 13:00 – 16:00.
De deelnameprijs bedraagt 495€ excl. BTW.
Benieuwd wat het EFQM-model voor u kan betekenen? Wil je erbij zijn?
Bevestig eenvoudig via mail. Zo kom je meteen op mijn lijst voor de selecte groep.
Nog vragen? Kanalen genoeg om mij te contacteren. 😉 Kijk ook op: link