Performantie verbeteren en verantwoord maatschappelijk ondernemen met het EFQM-model

Organisaties vinden het vaak moeilijk om bedrijfsprestaties te meten. De volgende stap – duurzame, meetbare verbetering van die prestaties – lijkt dan ver buiten bereik. Hoe ziet succes eruit voor uw organisatie? En hoe u bereikt dat doel?

RS-Q haalt het giswerk uit prestatieverbetering aan de hand van het internationaal bekende EFQM Excellence Model . Dat model is een kader om de uitmuntendheid van organisaties te beoordelen. Die beoordeling is dan weer een bruikbaar vertrekpunt voor een aangepast verbetertraject, inclusief de aanpassingen en innovatie daarvoor nodig zijn in uw organisatie.

De VN Global Compact (2000) en de Duurzame Ontwikkellingsdoelstellingen van de VN zijn geïntegreerd in het nieuwe EFQM-model. Deze 17 doelstellingen hebben tot doel om maatschappelijke gelijkheid, degelijk bestuur en welvaart te stimuleren en onze planeet te beschermen.

Bent u klaar om de lat hoog te leggen voor de prestaties van uw organisatie? Dan is een EFQM-training iets voor u. Als officiële EFQM-adviseur en -trainer is RS-Q de perfecte partner om uw doelen dichterbij te brengen.

Het EFQM-model: uw routeplanner voor uitmuntende resultaten

Het EFQM-model is het voornaamste managementmodel in Europa. Organisaties van elke omvang, sector of industrie kunnen ermee aan de slag om hun eigen niveau van uitmuntendheid te beoordelen en om een route uit te tekenen naar betere resultaten.

Waarom het EFQM-model zo goed werkt?

  • Het is diepgravend en holistisch. Op die manier geeft het organisaties inzicht in hun leiderschap, bedrijfsstrategie, HR-beheer, partnerschappen, grondstoffen en interne processen.
  • Het helpt u om uw relaties met belanghebbenden in kaart te brengen en uw organisatie te zien als onderdeel van een ruimer ecosysteem.
  • Het biedt een objectieve kijk op de werkwijzes en resultaten van uw organisaties en vertrekt daarvoor vanuit uw eigen bestaansreden en missie. Zo krijgt u inzicht in de belangrijkste sterktes en uitdagingen van uw bedrijf.

Managementconsultancy met het EFQM-model

Het EFQM-model, met zijn holistische aanpak en diepgravende insteek, biedt u een kans om precies te weten te komen hoe het met uw organisatie gesteld is. Want net zoals een goede GPS dat doet, moet u eerst weten waar u nu staat voordat u stappen in de goede richting zet. Het EFQM-model gebruikt daarbij RADAR, een eigen systeem voor de beoordeling van uw managementmodel. RS-Q loodst u door het hele proces en helpt u te bepalen wat uw volgende stappen zijn.

Benieuwd wat het EFQM-model voor u kan betekenen?

We ontdekken het samen.

Neem contact op

Blended learning

Klaar om met het EFQM-model aan de slag te gaan in uw eigen organisatie? Dan is een EFQM-training een goed vertrekpunt. U doet er kennis op, krijgt inzichten over mogelijke verbeteringen en leert er investeren in uw meest kostbare ‘grondstof’: uw medewerkers.

EFQM-trainingen reiken u de centrale principes van het EFQM-model aan en tonen u hoe het Model toepasbaar is in uw eigen organisatie. U ontdekt er hoe uw organisatie kan omgaan met de uitdagingen van vandaag en morgen. In een EFQM-training leert u:

  • het Model te gebruiken in uw organisatie
  • RADAR toe te passen om problemen op het spoor te komen en te beoordelen
  • de gezondheid van uw organisatie grondig tegen het licht te houden
  • sterktes en verbeterpunten te bepalen

RS-Q staat u bij als mentor en trainer bij al uw stappen in uw EFQM-vorming:

  • Foundation: (1 dag). Deze basiscursus is een must voor iedereen die meer te weten wil komen over het EFQM-model. U ontdekt hoe het Model werkt en hoe de RADAR-methode uw organisatie ten goede kan komen.
  • EFQM Organizational Change Leader: (4 dagen) Deze training is uitermate geschikt voor leiders van veranderingsprojecten en managers die hun organisatie willen verbeteren. De training bestaat uit een “blended learning” programma dat een reeks van 4 modules van een halve dag omvat. Dit alles wordt ondersteund door individuele lectuur, video’s, projectwerk en opdrachten. De totale leertijd is ongeveer 4 dagen verdeeld over een maand.

Deze trainingen worden ook gegeven in uw eigen bedrijf door erkend EFQM-trainer Ronny Schepmans .

 

 

 

 

 

Zet uw onderneming op weg naar uitmuntendheid.

Neem contact op