Verbeter uw performantie en onderneem duurzaam en maatschappelijk verantwoord met het EFQM-model

Organisaties vinden het vaak moeilijk om bedrijfsprestaties te meten. De volgende stap – duurzame, meetbare verbetering van die prestaties – lijkt dan ver buiten bereik. Hoe ziet succes eruit voor uw organisatie? En hoe u bereikt dat doel?

RS-Q haalt het giswerk uit prestatieverbetering aan de hand van het internationaal bekende EFQM Excellence Model . Dat model is een kader om de uitmuntendheid van organisaties te beoordelen. Die beoordeling is dan weer een bruikbaar vertrekpunt voor een aangepast verbetertraject, inclusief de aanpassingen en innovatie daarvoor nodig zijn in uw organisatie.

De VN Global Compact (2000) en de Duurzame Ontwikkellingsdoelstellingen van de VN zijn geïntegreerd in het nieuwe EFQM-model. Deze 17 doelstellingen hebben tot doel om maatschappelijke gelijkheid, degelijk bestuur en welvaart te stimuleren en onze planeet te beschermen door concrete stappen te nemen tegen 2030.

Bent u klaar om de lat hoog te leggen voor de prestaties van uw organisatie? Dan is een EFQM-training iets voor u. Als officiële EFQM-adviseur en -trainer is RS-Q de perfecte partner om uw doelen dichterbij te brengen.

Het EFQM-model: uw routeplanner voor uitmuntende resultaten

Het EFQM-model is het voornaamste managementmodel in Europa. Organisaties van elke omvang, sector of industrie kunnen ermee aan de slag om hun eigen niveau van uitmuntendheid te beoordelen en om een route uit te tekenen naar betere resultaten.

Waarom het EFQM-model zo goed werkt?

 • Het is diepgravend en holistisch. Op die manier geeft het organisaties inzicht in hun leiderschap, bedrijfsstrategie, HR-beheer, partnerschappen, grondstoffen en interne processen.
 • Het helpt u om uw relaties met belanghebbenden in kaart te brengen en uw organisatie te zien als onderdeel van een ruimer ecosysteem.
 • Het biedt een objectieve kijk op de werkwijzes en resultaten van uw organisaties en vertrekt daarvoor vanuit uw eigen bestaansreden en missie. Zo krijgt u inzicht in de belangrijkste sterktes en uitdagingen van uw bedrijf.

Managementconsultancy met het EFQM-model

Het EFQM-model, met zijn holistische aanpak en diepgravende insteek, biedt u een kans om precies te weten te komen hoe het met uw organisatie gesteld is. Want net zoals een goede GPS dat doet, moet u eerst weten waar u nu staat voordat u stappen in de goede richting zet. Het EFQM-model gebruikt daarbij RADAR, een eigen systeem voor de beoordeling van uw managementmodel. RS-Q loodst u door het hele proces en helpt u te bepalen wat uw volgende stappen zijn.

Benieuwd wat het EFQM-model voor u kan betekenen?

We ontdekken het samen.

Neem contact op

EFQM training programma’s – blended learning

Snel en effectief veranderen en tegelijkertijd continu verbeteren zijn belangrijker dan ooit voor de toekomst van uw bedrijf of organisatie in deze onzekere tijden.
Vaak wordt er geen rekening gehouden met de verwachtingen van de medewerkers en andere stakeholders, waardoor de meeste veranderingsinitiatieven helaas geen succes worden en zelfs falen.

Organisaties vinden het vaak moeilijk om bedrijfsprestaties te meten. De volgende stap – duurzame en meetbare verbetering van die prestaties – lijkt dan ver buiten bereik. Hoe ziet succes eruit voor uw organisatie? En hoe u bereikt dat doel? Dit zijn allemaal uitdagingen die vragen om een gedegen navigatiemodel. Wel het EFQM-model is uw GPS.

Het EFQM Excellence model helpt u om inzicht te krijgen in de prestaties en impact van de transformaties van uw organisatie. Die beoordeling is dan weer een bruikbaar vertrekpunt voor een aangepast verbetertraject, inclusief de aanpassingen en innovatie daarvoor nodig zijn in uw organisatie.

Bent u klaar om de lat hoog te leggen voor de prestaties op basis van een wendbaar en duurzaam beleid van uw organisatie? Dan zijn de volgende EFQM-trainingen iets voor u.

 • EFQM Foundation training op 9 juni of op 4 september 2023: 1 dag online basistraining en geeft u al een goed inzicht in het model en vooral wat dit kan betekenen voor uw organisatie. Deze training geeft tevens toegang tot de vervolg-trainingen zoals de Organisational Change Leader en de EFQM Assessor Training.
  De deelnameprijs voor Foundation training bedraagt 450,-€ excl. BTW, en voor Xelyo leden slechts 396,-€ excl. BTW.

 

 • EFQM Assessor Training (EAT) op 2, 3 en 4 oktober 2023: 3 dagen online training. Deze cursus is bedoeld voor diegenen die interne of externe EFQM-assessments willen gaan uitvoeren. Een casus gebaseerd op een echt bedrijf vormt de basis voor een gesimuleerde beoordeling. Deelnemers worden door de verschillende stadia van het assessment geleid terwijl ze hun vaardigheden ontwikkelen en oefenen.
  Toelatingsvoorwaarde: EFQM Foundation Training certificaat.
  De deelnameprijs voor EFQM Assessor training bedraagt 1900,-€ excl. BTW, en voor Xelyo leden 1600,-€ excl. BTW

 

 • EFQM Organisational Change Leader (OCL) op donderdagochtend van 9:00 – 12:00 op 14 september, op vrijdagochtenden 22 september, 29 september en op donderdagochtend 5 oktober 2023:
  Dit opleidingstraject is bedoeld voor iedereen die met vertrouwen inclusieve veranderings-trajecten wil begeleiden. Tijdens dit traject van 4 weken pas je je nieuwe vaardigheden en kennis rechtstreeks toe op jouw organisatie.
  Na deze opleiding kun je binnen jouw organisatie positieve energie en momentum creëren voor verandering en word je de drijvende kracht achter elk veranderingsproject. Toelatingsvoorwaarde: EFQM Foundation Training certificaat.
  De deelnameprijs voor het hele OCL -traject bedraagt 1895,-€ excl. BTW en voor Xelyo leden, 1350,-€ excl. BTW.

Bij EFQM-trainingen krijgt u steeds een officieel EFQM-certificaat.

Wil je meer weten? Contacteer me via email of bel me op +32 472 460228.

Ter info, zie hieronder de annuleringsvoorwaarden van RS Quality Consulting BV:

 • Indien u verhinderd bent om de cursus bij te wonen, kunt u minimaal 15 werkdagen voor de cursus een vervanger sturen zonder extra kosten. U dient dergelijke wijzigingen zo spoedig mogelijk aan ons door te geven.
 • Indien u uw inschrijving moet annuleren, verzoeken wij u ons hiervan uiterlijk 15 werkdagen voor de cursus schriftelijk op de hoogte te stellen. Daarna geldt een annuleringstoeslag van 70%.

Zet uw onderneming op weg naar uitmuntendheid.

Neem contact op